Draai Concept + Design is een klein ontwerp- en communicatiebureau. We adviseren, bedenken concepten, ontwerpen mooie dingen en werken het uit. We houden van korte lijnen en no nonsense. Dat doen we voor grote en kleine bedrijven.

We zijn gepassioneerd in ons werk en heel betrokken bij elke opdracht. Ons uitgangspunt: hoe bereiken we het beste resultaat. Spreekt deze werkwijze u aan? Neem dan hier contact met ons op.

Bezoek hier onze portfolio om een indruk te krijgen of doe hier de check om te zien hoe uw communicatie ervoor staat.


Harry draai heeft jarenlange ervaring als ontwerper. Hij is breed georiënteerd en houdt van variatie en afwisseling en werkt het liefste onder een gezonde tijdsdruk. Zijn werkgebied strekt zich uit van de muziekindustrie tot biologische voeding naar vastgoedontwikkeling.

Hij werkt ook als projectleider voor grote communicatietrajecten en geeft veel marketing-communicatie advies. Als ontwerper heeft hij o.a. opdrachten gedaan voor: De Ruijter, Venz, Karvan Cevitam, Machandel, BMG, Warner, Emi, Kanters, Ballast Nedam en heel veel andere opdrachtgevers. Als projectleider voor Rabo Vastgoed en Vesteda.


Singel 148

1015 AG Amsterdam

06 54 94 22 49

info@draai.com

Het moet er allemaal op, op die 12 x 12 cm. Emotie, gevoel van de sound, sfeer, verkoopargumenten. Dat ene moment, die oogopslag geeft dan de doorslag voor de aanschaf.

Aantal cd's voor Michiel Borstlap, sommige speciaal ontworpen voor de Japanse markt.

Ontwerp voor een serie cd's. De serie zou uiteindelijk 30 cd's bestaan.

Maatwerk op internet. Een heldere, effectieve site met een duidelijk menu en een eigen gezicht. Zo ontwerpen we ze graag, we houden daarbij rekening met de "spelregels" van het internet. Bent u benieuwd naar die spelregels? Klik dan hier.

Deze site ondersteunt de lopende campagne waarbij de beeldvorming over het wonen in Amsterdam Zuid-oost en in Nellestein moet worden verbeterd. Een link met de makelaar geeft informatie over de woningen, de plattegronden en prijs.

De mannen van Cisio hebben heel veel ervaring, ouwe rotten in het vak, jonge honden in hun visie. De looks en feel van de site zijn strak en professioneel, passend bij de heren vastgoedontwikkelaars.

De site van Drukkerij Almere startte met een interview over de bedrijfsfilosofie, de tekst die dat opleverde was de basis voor de site. De vorm: professioneel maar met de medewerkers centraal, vandaar het grapje met de personeelsfoto's.

Hillen van Tol werd vaak gebeld voor informatie over echtscheidingen en aanverwante onderwerpen. De site geeft daarom heel veel informatie om zo het telefoonverkeer te ontlasten. Korte inleiding, heldere taal met een doorlink naar uitgebreide informatie en waarnodig een doorlink naar instanties.

Voor architect Oebele Hoekstra staat de vormgeving van de site voorop. Vandaar de flash oplossing. Daarin kunnen we alles bepalen. We hebben zijn filosofie verwoord in een aantal one-liners. Het werk van Oebele doet de rest.

Voor het nieuwbouwproject "Hollands Licht" hebben we een site ontwikkeld die de veelheid aan woningtypen op eenvoudige wijze duidelijk maakt. Inzoomen van project naar type en vervolgens naar specifieke woning compleet met opties en kosten.

Het is de kunst om in die luttele seconden de aandacht te trekken en vast te houden. De kwaliteit en de inhoud van het boek over te brengen en de kijker tot koper te maken. Voor De Arbeiderspers ontwierpen we voor verschillende afdelingen boekomslagen.

Uw bedrijfskwaliteiten gebundeld in een mooie brochure of een sales folder. Of een uitgebreide brochure voor de verkoop van een woningproject. U vindt het in dit deel van onze portfolio.

Ontwerp van een woningbouwbrochure voor Kanters projectontwikkeling. Locatie Almere. Omdat we in Almere gevestigd zijn, weten we veel van de lokale markt en van de kwaliteiten van de stad. Dat zie je terug in de brochure.

Randstad Park is een Business Park met een aantal vrijstaande kantoren waar veel internetbedrijven zijn gevestigd. Het hele park heeft een bijzonder snelle internettoegang en is zeer geschikt voor internetondernemers om zich te vestigen.

Op zoek naar rendement is de titel van deze verkoopmap. Met daarin een brochure van het object en de cijfers van het rendement. Puur B-2-B, gericht op investeerders.

Brochure voor showroom/kantoorpand. Insteek voor de vormgeving is in dit geval de architectuur van het pand.

Brochure voor het uitpondingsproject Boulevard voor Vesteda. Ter ondersteuning van de verkoop aan niet-huurders.

Altijd al een eigen medium willen hebben? U wilt rechtstreeks met uw doelgroep communiceren? Er zijn vele varianten denkbaar. Van eenvoudige nieuwsbrief tot redactioneel tijdschrift. Wilt u meer weten? Neem hier contact met ons op.

Ontwikkeling en productie van een eigen woonmagazine. De inhoud is een combinatie van woningaanbod met redactionele artikelen. Het magazine is een onderdeel van een commercieel/financieel concept.

Ontwerp van een maandelijkse nieuwsbrief, waarin de ontwikkelingen van internetmakelaar Livy worden uitgemeten.

Merkbeleving wordt ondersteund door een goede verpakking. De beleving van het merk en het onderscheidende vermogen van de verpakking in het schap is altijd het uitgangspunt voor het ontwerp.

Machandel bottelt biologische groenten, notenpasta's, sausen en heeft naast het werk voor hun klanten een eigen lijn. Voor de groenten hebben we een nieuwe etikettenlijn ontworpen.

Eveneens voor Machandel. Een lijn etiketten voor sauzen die past in de eerder ontwikkelde lijn van groentenetiketten.

Dat smoothies gezonde drankjes zijn mag duidelijk zijn. Maar voor Cerene wilden we een verpakking maken die bol stond van het fruit en zich op een speelse wijze onderscheidde van de andere smoothies in het schap.

Wij houden wel van wat uitdaging. Complexe zaken die verder gaan dan het reguliere, prikkelen ons organisatietalent. We treden op de voorgrond en zijn de regisseur van het communicatietraject. Maar alleen als u dat wilt natuurlijk.

Voor Rabo vastgoed denken we regelmatig mee bij de ontwikkeling van nieuwe gebieden. Samen met een team van experts ontwikkelt Rabo Vastgoed een visie op een te ontwikkelen gebied. Het boekje "You-name-it" is in een kleine oplage (20) met de hand gemaakt.

Ontwikkeling van een onderscheidend beeld voor een uitpondingsproject in Amsterdam Zuid-Oost. Campagne met flyers, advertenties en point of sale materiaal.

Styling van de modelwoning.

Organiseren van een inloopdag ter plaatse voor de huidige bewoners van het project. Capaciteit van tent en catering; 300 personen.

We proberen alle kwaliteiten te vangen in één beeld, een onderscheidend beeld, een beeld dat past bij u en uw bedrijf. Het is de belangrijke start van uw professionele gezicht en de rest van uw communicatie.

Vijf verschillende alternatieve geneeswijzen, gebundeld in één praktijk, met als overeenkomst een alternatieve behandeling bieden voor de reguliere geneeskunde maar wel op dezelfde professionele manier.

Strakke, zakelijke vormgeving, dat waren de kernwoorden voor deze opdracht. Maar het warme oranje en het gebruik van licht getint papier laat zien dat projectontwikkeling bij Cisio Vastgoed toch vooral over mensen gaat.

Vorm was belangrijk. Die hebben we gevonden in de typografie. Het is een woordmerk geworden. Door het spelen met vorm en tegenvorm is er een herkenbare huisstijl ontstaan.

Het Kristal is een katholieke basisschool die toe was aan een nieuw logo. Een logo dat zowel de ouders als de kinderen moest aanspreken. De diamantvorm is een overblijfsel van het oude logo en moest blijven bestaan.

Op de oude huisstijl staan de letters CKW, in ons ontwerp hebben we het voluit geschreven "Carina kookt werelds". Het logo is uitgevoerd als illustratie.

Geen verwijzing naar het vak, maar een heldere, no nonsense huisstijl passend bij de bedrijfsfilosofie en de manier van aanpak van het advocatenkantoor.

Janice, deze hostess service detacheert vooral dames. Dat diende als uitgangspunt voor vinden van een geschikte naam en voor de signatuur van de huisstijl.

Pieter is een goede collega en uitstekend tekstschrijver. Scherp in taal en visie. Maar Pieter is ook wat rebels en onorthodox. Hij wilde een "basic" huisstijl die goed bij hem past, zie hier het resultaat.

Sensus is een leuk lounge restaurant in Almere. Er worden wereldse gerechtjes geserveerd ter grootte van tapas. De inrichting en de kleuren waren al bekend vóór het ontwerp. Daardoor past het logo past goed bij de inrichting maar ook bij de sfeer van de gerechten.

Enkele spelregels bij de opzet van uw site:

 1. Bepaal van tevoren wat u met uw site wilt bereiken.
  Wordt uw site een verlengstuk van uw communicatie maar dan op internet, of wilt u een internetwinkel beginnen? Afhankelijk van de functie van uw site, kiest u voor de techniek. Die is bepalend voor de laadsnelheid van uw site, best belangrijk dus.
 2. U wilt dat uw site veel gevonden wordt bij zoekmachines.
  De inhoud en opbouw van uw site is dan erg belangrijk. Het is slim om daar van tevoren rekening mee te houden. Zoekmachines waarderen "open" sites en checken regelmatig de overeenkomst en relevantie tussen de content van de site en de naam van de site.
 3. Bedenk vooraf hoe u uw site wilt bijhouden.
  Het vernieuwen van de inhoud van uw site heeft een postitief effect op de positie bij een zoekmachine. Wilt u dat zelf doen of wilt u dat wij dat doen? Goed om van tevoren te bepalen.
 4. Wilt u dagelijks informatie delen met uw doelgroep.
  Gaat u bloggen of wilt u een feed? Internet is veel meer dan slechts een site. Wellicht wilt u regelmatig informatie aanbieden via uw site. Dat kan ondere andere door te bloggen of gebruik te maken van een rss feed op uw site. Wilt u daar meer over weten, maak hier even een afspraak dan praten we u bij.
 5. Wat kunt u doen om uw site te promoten?
  Er zijn verschillende mogelijkheden om uw site zichtbaarder te maken en om uw doelgroep naar uw site te krijgen. Maak ook hiervoor een afspraak, we vertellen u het graag.